Paikusel elanikke häirinud noored hüvitavad kahju

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dimitri Kotjuh

Jaanuari keskel levis sotsiaalmeedias info Paikusel tegutsenud noortest, kes häirisid kaaskodanikke ja vandaalitsesid. Nüüd on politsei abiga sündinud kahju hüvitamise kokkulepe.

14. jaanuaril anti sotsiaalmeedia vahendusel teada, et Paikusel liiguvad ringi noorukid, kes postituse autori sõnade kohaselt häirivad elanikke ja vandaalitsevad. Juhtunu leidis laialdast kõlapinda nii kogukonnas kui meedias.

Kuuldused jõudsid kohalike politseinikeni, kes kutsusid inimesi üles rikkumiste kohta politseile infot andma. Peagi teataski üks kannatanuid, kelle aia noored olid lõhkunud, sellest politseile.

Rikkumistega seotud isikud on kindlaks tehtud ja teo toimepanijad on leppinud kokku kahjustatud aia parandamise.

“Noored mõistsid oma teo tõsidust. Kahjuks juhtus see alles siis, kui kohalikud elanikud nende tegemistest politseile teatasid ja politsei juhtumiga tegelema hakkas,” selgitas Paikuse noorsoopolitseinik Merike Teder.

Kogukonna ühtehoidmine ja kiire reageerimine ühise eesmärgi nimel on kõnealuse teema valguses väga oluline.

“Kahtlemata on politseile tervitatav, et inimesed üksteist sotsiaalmeedia kaudu hoiatavad. Sellele vaatamata tuleks meeles pidada, et õigusrikkumiste toimepanijate mõjutamiseks on alati efektiivsem, kui kohe kaasatakse ka politsei,” sõnas Teder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles