Vabatahtlikuna Suunajal sain väärt kogemuse kogu eluks

, Vanalinna kooli õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlikuna Suunajal.
Vabatahtlikuna Suunajal. Foto: Erakogu

Reedel, 19. veebruaril toimus Pärnu kontserdimajas üks suurimaid noortele korraldatud infomesse Suunaja. Messil sai infot koguda kõiksuguste õppimisvõimaluste ja noorteorganisatsioonide kohta.

Minul oli aga võimalus osaleda vabatahtlikuna Suunaja korraldusmeeskonnas. Võin nüüd ausalt, omast kogemusest öelda, et see oli midagi võimast ja ergutavat. Teeks seda alati uuesti. Suhtlesin paljude inimestega ja nägin vanu tuttavaid.

Sain olla aktiivne ja tegus noor ning rõõmsalt korraldada üritust, mis ongi mõeldud minuvanustele noortele. Tundsin, et sain kedagi aidata ja suunata. Samal ajal ei olnud meile usaldatud ülesanded rasked. Olin infolauas ja aitasin inimestele leida kohta, mida nad messimelus otsisid. Tegin pilte nii eksponantidest kui ka külastajatest, et nad oma tegevuse jäädvustada võiksid. Sain jagada õnneloosi ja nägin õnnelikke võitjaid – see rõõmustas mindki, nagu oleksin ise võitnud. Ja lõpus jäi endal aega üle uudistada ja uurida messil end tutvustavaid koole ja noorteorganisatsioone.

Üheks lemmikuks osutusid paljudele külastajatele Pärnu noortekogu aktiivsed noored, kelle laua ümber oli alati rahvast uudistamas. Ja Rajaleidja, Suunaja üldkorralduse meeskond oli igati vastutulelik ja abivalmis. Igale küsimusele olid nad valmis vastama ja oskasid meile, vabatahtlikele, tänulikud olla.

Uhke olen meie korraldusmeeskonna üle, kellega oli ääretult hea koostööd teha. Kõik sujus niivõrd hästi ja tundus, nagu oleksin Rajaleidja meeskonnaga juba aastaid messe korraldanud. Kuigi see aasta oli esimene kord, sain väga positiivse kogemuse.

Saime Suunaja särgi ja oma nimesildi, küllaga süüa ja juua. Messi lõpus anti meile tänukiri ja kingitus. Kes sai selfiestick’i, kes tahvelarvuti kaaned.

Järgmistel aastatel olen kindlasti valmis abikätt pakkuma ja muidugi soovitan kõikidel noortel pilgu peale visata Suunaja infomessile – see on väärt kogemus, mida elus tarvis läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles