Juhtkiri: Saun teeb terveks

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Aeg on selline kevade-eelne, mil paljud tunnevad, et patareid hakkavad tühjaks saama ja oleks vaja laadimist. Kunagises lööklaulus lauldi, et “sauna ja lõpp on lool, saunast tulles oled terve ja noor”, ja kirjeldati tollal tuntud saunatamisviise, mis lõppesid koduse saunaga. Saunast on meie laiuskraadidel ikka tõbede vastu abi otsitud, seal on sünnitud ja siit ilmast lahkutud.

Pärnus toimub väga õigel ajal esimene spaanädal. Mõistagi on selle peamine eesmärk kuni 6. märtsini tõsta Pärnu külastatavust madalhooajal, aga samuti elavdada kohalike huvi külastada veekeskusi, spaasid, kohvikuid ja restorane. Eripakkumised on nii kohalikele kui siseturistidele.

Teiseks on oluline katsetada neid 21 sauna, mis avati möödunud aastal siinsetes spaades. Spaanädala reklaamilehe järgi on valikut kõvasti. Näiteks vee- ja saunakeskus Viiking Saaga, mis jätab loodusliku liivakivist koopa mulje. Või Paradiisi Saunad, mis toovad sisuliselt koju kätte saunad üle maailma. Tervise ravispaahotelli vabaajakeskus pakub arvukalt jõumasinaid aktiivseks puhkuseks. Estonia Resort Hotel & SPA ahvatleb kaheksa sauna ja vannidega ning pakub kontsertõhtusööke. Estonia SPA termid on samuti väärt külastamist nüüd, mil kliente kaugemalt on tagasihoidlikult. Muidugi ka Hedon SPA, millega on uuele elule äratatud ajalooline mudaravila.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles