Tudengid tulevad Ekke Mooriga Pärnu käima

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest "Ekke Moor".
Stseen lavastusest "Ekke Moor". Foto: Irina Mägi

Pärnu Endla teatris saab 7. ja 8. märtsil vaadata Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikooli 27. lennu bakalaureuselavastust “Ekke Moor”, mis näitab peagi kooli lõpetavaid noori näitlejaid väga mitmekülgsetes rollides.

Lavastus sündis VAT Teatri ja Kuressaare linnateatri koostöös mullu suvel Saaremaal. Muinaslooline roadmovie-motiiv paistab tänapäeva väljarändamise foonil üllatavalt päevakajaline: nii nagu Gailiti romaan ilmus pöördelisel ajal, on meie kaasaeg samuti etteaimamatu.

Lavakooli tudengite “Ekke Moor” 2015. aastal on liikuv, aktiivne ja tantsuline mäng klišeedega eestlaste elust, unistustest ja hirmudest. Mängu keskne tegelane on Ekke ja peateema Gailiti enda sõnastatud küsimus “Maski võib ju vahetada, aga kuidas vahetada hinge?”. Nii sai lavaloo alapealkirjaks “Valitud miraažid õnnest”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles