Kohus mõistis roolijoodiku pikaks ajaks vangi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Pärnu maakohus mõistis üleeile kokkuleppemenetluses mootorsõiduki joobes juhtimise eest pea kolmeks aastaks vangi 32aastase Egert Tilga, kellel juba oli täielikult kandmata tingimisi vanglakaristus sama teo eest.

Kohus määras süüdistatavale mootorsõiduki joobes juhtimise eest kümme kuud vangistust. Kuna mullu märtsis mõistis Pärnu maakohus Tilgale sama teo eest tingimisi vangistuse, suurendas kohus esmaspäevast karistust eelmise karistuse kandmata osa võrra.

Niisiis peab Tilk minema vangi kaheks aastaks, üheksaks kuuks ja 29 päevaks. Kohus arvas sellest maha tema eelvangistuses oldud kaks päeva.

Muu hulgas peab Tilk tasuma sundraha ja kaitsjatasu kokku 467 eurot ja 24 senti.

Süüdistatav tunnistas kohtus oma süüd ja jäi sõlmitud kokkuleppe juurde. Samuti jäi prokurör Liisa Nuut kindlaks istungil sõlmitud kokkuleppele ja palus selle kohtul kinnitada.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistas Tilka karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõiduki, maastikusõiduki või trammi juhtimist joobeseisundis. Seaduse kohaselt on võimalik karistus selle teo eest rahatrahv või kuni kolm aastat vangistust.

Süüdistuse järgi juhtis Tilk tänavu 27. veebruaril Pärnumaal autot kehtiva juhtimisõiguseta, olles samal ajal alkoholijoobes. Politsei tuvastas tal kontrolli käigus 2,28promillise joobe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles