Mõnulevad metsseapõrsad tõid jahimehele auhinna

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Sipelgas

Rahnoja jahiseltsi liikme Aivar Sipelga foto metssigade söödaplatsil mõnulevatest põrsastest pälvis Eesti jahimeeste seltsi rajakaamera konkursil kolmanda auhinna.

Sipelga selgitust mööda sündis foto “Kõhud täis ja väike mõnulemine” mullu mai lõpus Vändra vallas Rahnoja külas sigade söödaplatsil, kus emised koos põrsastega kella 17 paiku umbes poole tunni jooksul söödakünasid tühjendasid ja ennast hästi tundsid.

Sipelgas ütles, et söödaplatsil mõnulevate põrsaste pildiseeria on üllatanud nii mõndagi jahimeest. “Lapsed soovitasid selle rajakaamera konkursile saata,” lisas ta.

Jahimees rääkis, et eelmise aasta alguses võis rajakaamera piltidelt kokku lugeda 28 kesikut. Suveks oli sigu ühes põrsastega juba 46.

Et suureks paisunud metssigade kari hakkas ümberkaudsete talunike põldudel pahandust tegema, tuli Sipelga sõnutsi nende arvukust jahihooajal vähendada.

Peale metssigade on Sipelga rajakaamera ette jäänud karusid, kährikuid, mäkrasid ja lindegi.

Rahnoja jahiseltsis on 54 liiget. Sellel aastal määrati neile 47 metssiga küttida, et võidelda sigade Aafrika katkuga, selle mahu on nad täitnud.

Ühtegi positiivset proovi tagasi tulnud ei ole, samuti pole nende jahimailt leitud ühtki hukkunud metssiga.

Konkursi “Metssiga rajakaameras” võitis Siim Sarapuu foto “Hiiumaa sead häälestavad ise söödaautomaati”, teise koha vääriliseks tunnistati Põlvamaa jahimehe Ahti Kääriku pilt “Emis imetab oma põrsaid”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles