Katrin Talihärm: Miks me ei taha rikkaks saada? (1)

Katrin Talihärm
, Eesti Pangaliidu tegevdirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Talihärm.
Katrin Talihärm. Foto: PP

Ehkki tänapäeval on paberraha osa vähenenud, mäletab suurem osa inimesi aega, mil pea kõik ostud sai tehtud just sularahaga. Samuti on märkimisväärselt muutunud meie ostuharjumused, ennekõike nooremale põlvkonnale on e-kaubandusest saanud kulutulena leviv normaalsus. Paraku kaasnevad selliste muutustega riskid, sest rahatarkus pole ühiskonna üldise arenguga sammu pidanud.

Olulisi rahaasjadega seotud otsuseid ei tehta enam ammu ainult pangas. Kõikvõimalikud finantskohustused ja nendega seonduv (lepingud, laenud, krediitkaardid, järelmaksud) saadavad meid igapäevastes tegemistes ja kõnetavad järjest nooremaid.

Oskust rahaasju planeerida, mõista finantsteenuseid ja teha arukaid valikuid on vaja tänapäeva finantsteenuste džunglis ellujäämiseks. Eesmärk peaks olema võlgadesse langemise asemel kasvatada teadlikult oma pikaajalist heaolu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles