Jüri Tamm pürib EOK presidendiks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neli viimast aastat Ukraina Olümpiakomitees töötanud Pärnu juurtega vasaraheitja Jüri Tamm teatas kolmapäeval Lvivist, kus ta praegugi on, et soovib kandideerida Eesti Olümpiakomitee presidendiks.

Tamm saatis EOK liikmetele programmilise pöördumise “Hoides traditsioone ja edasipürgimise vaimu”. Selles on kolm alalõiku: noorte kaasamine ja innustamine, pettustele vastu astumine, spordi tugimehhanismid.

1957. aasta 5. veebruaril Pärnus sündinud Tamm alustas sportimist Ando Palginõmme ja Tõnis Luku juhendamisel, jätkas Pärnu 1. keskkooli lõpetamise järel Kiievi kehakultuuriinstituudis ja Anatoli Bondartšuki treeninggrupis. Tamm tuli 1980. ja 1988. aasta olümpiamängudel vasaraheites pronksmedalile, sai MMi hõbeda, võitis MK-sarja ja universiaadi, püstitas 1980. aastal maailmarekordi 80.46, mis praegugi seisab maailma kõigi aegade esikümnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles