Muinasasustuse koht tegi Pulli kuulsaks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pulli muinasasulas elasid meie eelkäijad juba 11 000 kalendriaastat tagasi. Ränduril aitab mõtteid koguda mõnus jalapuhkamise koht, romantilise rannatee kummuli paat.
Pulli muinasasulas elasid meie eelkäijad juba 11 000 kalendriaastat tagasi. Ränduril aitab mõtteid koguda mõnus jalapuhkamise koht, romantilise rannatee kummuli paat. Foto: Urmas Luik

Näoga jõe poole jääb erakinnistul veidi roostetanud tahvel, mis kinnitab, et see on arheoloogiamälestis ja asulakoht kaheksanda aastatuhande keskpaigast.

Veel lumisel väljal tõmbab pilku romantilise rannatee logoga kummuli paat, mis tähistab teelisele maakonnas tuntud marsruuti ja mille all on lauake ja pingid mõnusa jalapuhkamise tarvis.

Katuse all võib mõelda selle üle, et siinsamas elasid meie eelkäijad 9000–8500 aastat enne Kristust ja arheoloogid kaevasid just siit välja tuleasemeid ja maasse löödud puuvaiade otsi, mis võivad pärineda toonastest elamutest, nagu kirjutab arheoloog Aivar Kriiska koguteose “Pärnumaa” teises köites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles