Pärnu jätkab Euroopa tervislike linnade võrgustikus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20. detsembril sai Pärnu linn kätte sertifikaadi, millega WHO Euroopa tervislike linnade võrgustik tunnustab Pärnu linna osalemist võrgustiku viienda faasi töös.
20. detsembril sai Pärnu linn kätte sertifikaadi, millega WHO Euroopa tervislike linnade võrgustik tunnustab Pärnu linna osalemist võrgustiku viienda faasi töös. Foto: Repro

Pärnu linn sai sertifikaadi maailma tervishoiuorganisatsiooni (WHO) Euroopa tervislike linnade võrgustiku viienda faasi töös osalemiseks täieõigusliku liikmena.

Pärnu linn sai kätte vastava sertifikaadi ehk tunnistuse, millega WHO Euroopa tervislike linnade võrgustik tunnustab Pärnu linna osalemist võrgustiku viienda faasi töös. Viies faas hõlmab aastaid 2009-2013, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.

Pärnu linn osaleb Euroopa tervislike linnade võrgustiku töös alates 2002. aastast. Võrgustikutöö põhieesmärk on linna keskkonna arendamine, elanikkonna tervislike eluviiside kujundamine ning kohalikul tasandil võimaluste loomine tervise säilitamiseks.

Töö võrgustikus on jagatud faasideks, millest igaüks kestab viis aastat. Pärnu linn on osalenud kahe viimase, kolmanda ja neljanda faasi töös. Igas faasis on peateemad, mis omakorda jagunevad alateemadeks.

Käimasoleva viienda faasi peateema on võrdsus ja ebavõrdsus tervises. Tervis WHO võrgustiku mõistes ei ole ainult tervise meditsiiniline pool, vaid rahva üldine tervis, heaolu ja õnn. Kõik, mis on nende valdkondadega elus seotud.

Pärnule annab sellises koostöös osalemine võimaluse vahetada eelkõige kontakte ja õppida eri linnadelt, mida nemad teevad linnakodanike tervisliku elukeskkonna rajamisel ja võimaluste loomisel tervisliku elustiili kujundamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles