Raeküla Rahva Teater kutsub ristsetele

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiki Pärnpuu ja Maire Merihein on kaasa teinud eelmisteski Raeküla Rahva Teatri lavastustes, pildil lavastuses “Teel tööle”.
Kiki Pärnpuu ja Maire Merihein on kaasa teinud eelmisteski Raeküla Rahva Teatri lavastustes, pildil lavastuses “Teel tööle”. Foto: Ants Liigus

Pühapäeval kell 15 esietendub Pärnu Raeküla Vanakooli keskuses Raeküla Rahva Teatri komöödialavastus “Ristsed”, mille on kirjutanud ja lavastanud Margus Oopkaup.

“Eesti rahvas on ikka olnud ristirahvas: kui noored teineteist leiavad, toimub kiriklik laulatus ja kui järelkasvu tuleb, siis väike inimene ristitakse,” seletas Oopkaup. “Ristseid võib korraldada nii kirikus kui kodus ja seda võib teha veidi hiljem kui kombeks. Meie jutustame oma lavaloos, mida iseäralikku avastatakse enne ristimise tseremooniat ja kuidas see protseduur toimub.”

Raeküla Rahva Teater tegutseb kolmandat aastat ja “Ristsed” on trupi kolmas lavastus. Eelmised teatritükid sündisid harrastusnäitlejate ja eelmiste lavastajate (Peep Maasik ja Mari-Liis Pärn) koostöös, seekord kirjutas teksti valmis Oopkaup, kes praegu teatritegijaid juhendab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles