Politseiväljakutsetest joonistub kurb pilt

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseile teatatakse tihti koduvägivallast ja purjutajatest, pildil pääste- ja häirekeskuse Tartu kontor.
Politseile teatatakse tihti koduvägivallast ja purjutajatest, pildil pääste- ja häirekeskuse Tartu kontor. Foto: Margus Ansu / Postimees

Vahel paluvad kodanikud hädaabikõnedes politseil kontrollida loodusjõude või tabada läbi lukuaugu hüpanud murdvargad, siiski on kentsakad kutsungid joobes laaberdajate ja lähisuhtevägivallaga tegelemise kõrval erandlikud.

Möödunud nädalavahetusel postitas politsei- ja piirivalveamet 24 tunni jooksul oma Facebooki seinale infot numbril 112 tulnud väljakutsete kohta. Ettevõtmine joonistas selge pildi Eesti ja Pärnumaa elu pahupoolest. Kõige rohkem tõusid esile lähedastega vägivallatsemine ja alkoholiprobleem.

“Tõsiasi on see, et näiteks tänasel naistepäevalgi (intervjuu toimus 8. märtsil, M. L.) saab mõni naine Eestis peksa,” tõdes Lääne prefektuuri Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri kurba fakti. Sinimeri sõnade järgi on traagiline, et lähedastega vägivallatsemist nii palju esineb, samal ajal on hea, et neist juhtumitest teada antakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles