Pildid: Kalamehed kukkusid läbi pudeda merejää (1)

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul vajus Pärnus Reiu rannas läbi merejää kolm kalameest, päästjad aitasid mehed kaldale ja andsid üle kiirabile.

Päästjad said väljakutse 17.28 ja teate kohaselt oli paarisaja meetri kaugusel kaldast kalamees vajunud läbi jää ja sumpas vööni jääsupis. Teised jääl olnud kalamehed püüdsid teda välja aidata, kuid selle käigus vajus läbi jää teinegi kalamees. Külmas merevees kastetud mehed anti üle kiirabile.

Hiljem teatati läbi jää vajunud kolmandastki kalamehest.

Pärnu Postimehe fotograaf Urmas Luik ütles sündmuskohalt, et vähemalt üks jääl olnud meestest oli meie naaberriigist Lätist. Päästjate sõnul on kevadine merejää rannaääres muutunud pudedaks ja murdub kergesti.

Nii päästjad kui politsei jäid rannaäärde esialgu valvesse, kuna merejääl võis silmata veel pea kümmet kalastajat. "Jääl olnud inimesed suunati kaldale tulemiseks ümber sellistele kohtadele, kus jää oli kindlam," ültes Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja.

"Täpne jääolustikku puudutav informatsioon selgub homme. Seni palume Reiu ranna aladel jääle mitte minna," lisas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles