Metsapoole koolis näeb killukest Ruhnut

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kapsta koostatud fotonäitus “Hetked Ruhnus” ilmestab Metsapoole kooli võimlahoone fuajeed.
Priit Kapsta koostatud fotonäitus “Hetked Ruhnus” ilmestab Metsapoole kooli võimlahoone fuajeed. Foto: Urmas Luik

Sel ajal kui pealinnas Toompea lossi vestibüülis on riigikogulastele vaadata näitus “Ruhnu – kaotatud maailm”, näeb killukest sellest saarest fotograafi pilgu läbi kodumaa teiseski otsas, Metsapoole põhikoolis.

Kooli võimlahoones on näitusel “Hetked Ruhnus” üleval 18 suuremõõtmelist panoraampilti, mille autor on Ruhnu sadamavaht Priit Kapsta. Ta on jäädvustanud ruhnlaste igapäevaelu ja hooneid, laulvate liivadega Limo randa ja Kihnu Virvega sarnanevat uut laeva Runö, Euroopa vanimat puukirikut, talutaresid.

Metsapoole kooli direktor Esta Vesik rääkis, et neile Treimani külla jõudis näitus sõna otseses mõttes tänu isiklikele sidemetele. Üks kohalikke kultuurihuvilisi ja hakkajaid inimesi Kaido Vaik tegi oma venna Toivoga aastaid tagasi Ruhnu sadamas laiendustöid, sai tuttavaks fotograafiahuvilise sadamavahiga ja rääkiski tema kolmanda fotonäituse Pärnumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles