Pärnumaa liikluses hukkus mullu enim sõidukijuhte

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülejäänud maakondadega võrreldes hukkus läinud aastal kõige rohkem sõidukijuhte Pärnumaal: maakonnas sai surma kuus juhti ja kaks kaassõitjat, Pärnu linnas jättis liikluses elu üks inimene. Vigastada sai maakonnas 34 ja Pärnus kümme sõidukijuhti.

Maanteeameti ja politsei- ja piirivalveameti kokkuvõttest selgus, et Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas kokku toimus mullu pool kõikidest Eestis juhtunud inimkannatanutega liiklusõnnetustest. Need neli linna ühes ümbritsevate maakondadega andsid kokku 75 protsenti kõigist hukkunutest.

Jätkuvalt oli enim levinud väärtegu lubatud sõidukiiruse ületamine (43 protsenti). Järgnesid kergliiklejate rikkumised ja sõitmine foori keelava tulega. Mootorsõiduki juhtimine alkoholi mõju all moodustas viis protsenti ja turvavarustuse kasutamata jätmine kuus protsenti 2015. aasta liiklusreeglite eiramistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles