Maakonna riigimetsad peitsid endas üle 90 tonni prügi (2)

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsa alla viidus prügi. Foto on illustreeriv.
Metsa alla viidus prügi. Foto on illustreeriv. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) koristas mullu Pärnu maakonnas riigimetsast 93 tonni prügi. Metsaaluste prügikoristusele kulus 26 600 eurot.

RMK Vändra metskonna metsaülema Jaan Kägu ütles, et lõviosa metsa alla viidud rämpsust pärines Vändra metskonnale hiljuti juurde tulnud aladelt, mille hulgas olid range režiimiga kaitsealad.

"Kõige prügistatumad kohad maakonnas olid RMK-le juurde tulnud alad Audru vallas Lavassaare ümbruses, samuti Paikuse valla Paikre prügila ümbruses," seletas Kägu.

Metsaülema sõnutsi on jäätmesokutajad mugavad ja see tingib selle, et Pärnust kaugemal asuvad metsad on üldjuhul puhtamad. Mida lähemale linnale, seda hullem pilt metsa all ilmneb.

"Kohad, kuhu pahatahtlikud jäätmeid viivad, on seega aastast aastasse üsna samad: Pärnu linna ümbrus ja kunagiste suvilakooperatiivide ümbruse metsad. Prügistajad on laisad inimesed, prügi viiakse tavaliselt kodu lähedale metsa," tõdes Kägu.

Pärnumaa metsade alt koristatud prahi seas oli kõige rohkem olmeprügi, ehitusjäätmeid ja vanu rehve. Vähem esines metalli ja ohtlikke jäätmeid.

Kokku korjati läinud aastal üle Eesti riigimetsast 572 tonni prügi, mis ümberarvestatult teeb umbes 38 vagunitäit. Võrreldes aasta varasemaga koristas RMK metsast kaks korda rohkem prügi, raha kulus selleks 145 000 eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles