Juhtkiri: Pärnakad laias maailmas

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Hinge teeb rõõmsaks ja näo veab naerule, kui loeme lehest, et pärnakatest lauljatel, tantsijatel, pillimängijatel on avanenud võimalus esineda välismaal, võõrsile kultuurikülakosti viia ja seda on tunnustatud. Hiljuti läks nii segakooriga Endla, kes oli kutsutud esinema Stockholmi sealsete eestlaste Eesti Vabariigi 98. aastapäeva kontsertaktusele. Sündmus toimus traditsiooniliselt Eesti majas ja rahvast oli kajastuste järgi kokku tulnud palju.

Rootsi eestlaste häälekandja Stockholmi Eesti Päevaleht ei olnud Endlale tunnustusega kitsi. Samamoodi väärisid kiitust korraldajad, sest sõidutada üle mere väike kollektiiv on üks asi, koori puhul kulub ettevalmistustele ja korraldamisele tunduvalt rohkem aega. Kui siis kõik korda läheb, on rõõm tehtust seda suurem.

Nüüd kutsutakse pärnakaid USAsse lääneranniku Eesti päevadele 2017. aastal. Kuna tegemist pole pelgalt suure lombi taguse sündmusega, siis seda tõsisemalt üritust võetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles