Muusikamoosi teevad magusaks orelihelid ja üminad

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Organist Kristel Aer aitas lastel orelist trompetihelisid välja võluda.
Organist Kristel Aer aitas lastel orelist trompetihelisid välja võluda. Foto: Urmas Luik

Kui palju kaalub orel? Aga kui palju maksab? Kuidas saada orelimängijaks? Kas orel võib kuuldavale tuua kellukese helinat või inimese häält?

Laste ja noorte muusikafestivali Muusikamoos raames Pärnu Eliisabeti kirikus toimunud orelitundides said peaaegu kõik need küsimused vastuse. Eile uudistas esimeses tunnis pillide kuningat Vanalinna põhikooli 4.b klass, kellest mõni õnnelik organist Kristel Aeru juhatusel ise orelist kõlavad helid välja võlus.

“Tavaliselt juhtub orelitundidesse alati keegi, kes on muusikakoolis klaverit õppinud, ja siis tuleb välja küll,” kiitis Eesti evangeelse luterliku kiriku usuteaduse instituudis ja Georg Otsa nimelises muusikakoolis orelit õpetav Aer lapsi. “Orel huvitab õpilasi, sest see on võimas pill, sellest tuleb nii palju eri helisid välja. Koolitunnis kõlaritest oreli kuulamine ei anna kindlasti sama efekti kui siin, kirikus.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles