Vändra gümnaasiumis algas ettevõtlus- ja karjäärinädal

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra gümnaasium.
Vändra gümnaasium. Foto: Urmas Luik

Vändra gümnaasium keskendub karjääripäevadel selliste ettevõtmiste tutvustamisele, kus õnnestumise eelduseks on loovus ja tulemuseks pigem rahulolu, positiivne emotsioon või eneseteostus, mitte kasum või tasuvusaeg.

Nii algas karjäärinädal kirjanik Andrus Kivirähki külastusega.

Emakeelepäeval lõid kooli esindajad kaasa C. R. Jakobsoni kõnevõistlusel Kurgjal, õpilased võistlesid viktoriinis ja uudistada sai Eesti teadusagentuuri rändnäitust õpilasleiutajate 2015. aasta konkursi töödest.

Külas oli Eesti spordimuuseum slaidiprogrammiga Eesti spordist, olümpiamängudest ja spordimuuseumist.

Homme saab koolirahvas vaadata dokumentaalfilmi „Kuidas ehitada kosmoselaeva“.

Veerandi viimane, ettevõtlus- ja karjääripäev on eriti sündmusterohke. „Oleme tundidesse palunud esinejaid, kelle silmad säravad ja kes oma selgituste ja eeskujuga innustavad tulevikutegijaid,“ tutvustas õpetaja Silja Enok. „Kokku ootame sel päeval eeskuju näitama 27 esinejat.“

Õpilasi on lubanud tervitama tulla Pärnu maavanem Kalev Kaljuste, Vändra alevivanem Toomas Sonts ja Vändra lastemuusikakooli õpilased Kalev Saare juhtimisel.

Päeva peaesineja on tehnikateadlane Mart Noorma, kes on tuntud tudengisatelliidi Estcube programmi vedaja ja teadussaate ,,Rakett 69“ juhina. Tema loengule on peale 8.–12. klassi õpilaste, külalisõpetajate ja õpetajate oodatud kohalikud ettevõtjad ja teisedki huvilised.

Tundides räägib Valdar Liive õpilastele turundusest ja innovatsioonist, Rockstick Productioni produtsent Kristen Kivistik võtab teemaks otseülekanded ja Auli Solo Tartu loomemajanduskeskusest turunduse ja reklaami.

Õpilaste ees on tõlkija Lii Tõnismann, Laine Adamsoo Vändra raamatukogust, muusikud Kalev Saar ja Kaarel Kuusk, Siim Pohlak TRE raadiost, ajakirjanik Anu Jürisson Pärnu Postimehest.

Spordist räägivad Tarmo Lehiste ja jalgpallikohtunik ning eesti keele õpetaja Reelika Turi. Ats Paberits ja Martin Sempelson kõnelevad kultuuri- ja noorsootööst, MTA tudeng Roosi Rõõmusaare koorijuhtimisest, Vallo Külvi autode restaureerimisest, Kaire Papp kurtide kogukonnast ja kultuurist.

Kooli tulevad veel metallikunstnik Merilin Tõnisoja, Tartu kõrgema kunstikooli üliõpilane Karilin Tõnisoja, vormelisõitja Ralf Aron, laulja Rosanna Lints, meelelahutaja ja mägironija Andres Karu, Tartu ülikooli geograafiatudengid Ago Tominga ja Marcus Puhke, Maarja Tali Eesti abi- ja teraapiakoerte ühingust.

Vändra gümnaasiumi esindajad on sel päeval Jõhvi riigigümnaasiumis „Keeletegu 2015“ lõpuüritusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles