Pärnumaal kütiti 3005 metssiga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga.
Metssiga. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Jahimehed täitsid keskkonnaameti määratud metssigade küttimiskohustuse lasta 29 608 isendit, ületades paljudes maakondades ettenähtud miinimumi. Pärnumaal kütiti 3005 metssiga, küttimiskohustus oli 2700.

Keskkonnaameti teatel oli 29. veebruariga lõppenud jahindusaasta erakordne, kuna metssigade kaudu leviva sigade Aafrika katku leviku tõkestamiseks tuli metssigade küttimine ümber korraldada ja kehtestada varasemast kõrgemad küttimismahud.

Jahindusorganisatsioonid teadvustasid metssigade seas leviva katku tõsidust ja loomade arvukuse vähendamise vajadust, küttides 32 330 metssiga. Samuti hukati 35 katkukahtlusega metssiga ja leiti 2006 korjust. Metssea asurkond kahanes möödunud jahiaastal 34 371 isendi võrra.  

Värsketest küttimisandmetest selgub, et kolmandik metssigadest kütiti jaanuaris ja veebruaris, mil jahipidamisele aitas kaasa loomajälgi reetev lumikate. Piirkondades, kus katk veel levinud ei ole, ületati küttimislimiiti.

„Meie prioriteet oli langetada kiiresti metssigade arvukust, et seeläbi tagada seakatku hääbumine looduses ja vältida edasist majanduslikku kahju seakasvatajatele,” lausus keskkonnaameti metsaosakonna juhataja Jaanus Kala. „Tunnustame jahimehi hea koostöö ja regulaarselt edastatud küttimisandmete eest. Need on abiks keskkonnaagentuurile, andmaks soovitusi järgmiseks jahindusaastaks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles