Lumesadu ja tuisk halvendavad teeolusid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisk.
Tuisk. Foto: Ants Liigus

Täna varahommikul Lõuna- ja Kagu-Eestist alguse saanud lumesadu ja tuisk levisid pärastlõunaks Kesk-Eestisse. Prognoositavalt sajab lund ja tuiskab õhtul juba kõikjal Eestis.

Põhja- ja Kirde-Eestis olid põhi- ja suuremate tugimaanteede katetel sõidujäljed valdavalt puhtad, paiguti oli teekatetel lendlevat lund, esines libedust, teatas maanteeinfokeskus.

Mujal Eestis olid põhi- ja suuremad tugimaanteed lumised ja libedad, kohati küll puhaste sõidujälgedega, kuid piirkonniti kaetud lendleva lumega. Teede servades võib esineda tuisuvaalusid. Kinnisõidetud lund ja libedust leidub ka sõidujälgede/radade vahel, ristmikel, teede laiendustel ja tagasipöördekohtadel.

Kõrvalmaanteedel tuleb jätkuvalt arvestada lumiste, libedate ja pinnatuisust tingitud kitsendatud teeoludega.

Ilm oli pilves, rannikualadel puhus tugev tuul, kõikjal peale Põhja- ja Kirde-Eesti sadas lund. Esines pinnatuisku. Tuisu- ja sajupiirkonnas oli nähtavus piiratud nii eessõitvate autode rataste alt ülespaiskuva lume kui ka tuisu tõttu.

Teepinna temperatuurid jäid vahemikku -6 kraadist kuni -9 kraadini.

Prognooside kohaselt on õhtu- ja öötundidel oodata tuule tugevnemist, lumelisa ja tuisku ning teeolude halvenemist. Libedusega tuleb suuremal või vähemal määral arvestada kõikjal ning valida tuleks tee- ja ilmoludele vastav sõidukiirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles