Luitejooks seadis osalejate arvule piirangu

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Alla kuu pärast Pärnumaal Rannametsas toimuva luitejooksu korraldajad on seadnud tänavu esimest korda osalejate arvule piirangu, et hoida loodust.

“Piirangud kehtestasime sealse tundliku looduskaitseala ja logistiliste piirangute pärast,” põhjendas jooksu peakorraldaja Vahur Mäe Pärnu Kahe Silla klubist. “Ühelt poolt ei võimalda tegevuskoht võtta vastu rohkem osalejaid, teisalt ei taha me minna vastuollu looduskaitseliste piirangutega. Luitemaa on tundlik ökosüsteem, kus peame meeles pidama, et on lindude pesitsusaeg ja neid ei tohi häirida. Luitejooksu korraldamine on seetõttu meie sündmuste kalendris kõige vaevarikkam ja ajamahukam.”

Nii pääseb tänavu rajale 650 jooksjat, 350 käijat-kepikõndijat ja 80 koertejooksul osalejat. Lapsi lubatakse osalema 500. Mullu osales luitejooksul ligikaudu 560 jooksjat ja 230 käijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles