Teatrimaailma võlurid

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse üks eestvedajajaid, õppejõud ja Ugala teatri dekoraator-butafoor Eve Komissarov poseerib Terje Kiho tööga “Helena”.
Näituse üks eestvedajajaid, õppejõud ja Ugala teatri dekoraator-butafoor Eve Komissarov poseerib Terje Kiho tööga “Helena”. Foto: Karin Klaus

Kas olete teatris käies kunagi mõelnud, kuidas tekivad lavale puud, lossid, puuviljavaagnad? Kuidas pannakse laval päike loojuma ja meri kohisema?

Pärnu Endla teatri sammassaalis avaneb võimalus piiluda teatri võlumaailma, uudistada hapraid ja detailirohkeid nukke, muinasjutulinde ja -loomi, printsesse, klaaslosse ja imepuid.

Teatri fantaasiamaailma loomise taga on inimesed, kes ise kunagi lavale ei jõua: butafoorid-dekoraatorid, valguskujundajad, lavastuskorraldajad ja etenduskunstide multimeediaspetsialistid. Kõiki neid koolitatakse Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia visuaaltehnoloogiate õppekava järgi, mille avamisest möödub tänavu 25 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles