Kalev Vilgats: Mulle IRLi idee meeldib

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats.
Kalev Vilgats. Foto: Urmas Luik

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) linnavolikogu fraktsioon tegi äsjasel volikogu istungil ettepaneku rajada Pärnu linnaturg. Et mitte jääda üldsõnaliselt deklareerivaks, tegi linnavolinik Annely Akkermann fraktsiooni nimel ettepaneku lisada linnaturu rajamine volikogu aprilliistungi päevakorda. IRLi saadikud soovivad siis määratleda turu asukoha, selleks vajalike planeeringute ja investeeringute ajakava ja mahu.

Tunnistan ausalt, et IRLi idee mulle meeldib, samuti hoogne pealehakkamine. Kui linnavalitsus hakkaks mõtet tõrjuma, oleks see rumal. Linnaturgu on vaja ja koht Jakobsoni pargis on samuti üsna õigustatud.

Meie viivuline mälu suudab meenutada, et enne suurt sõda asus Pärnu turg Suursilla juures. Kesk sõjapurustusi paigutas punavõim ajutise turu kohale, millest hiljem pidi saama oblastikeskuse administratiivhoone ehitustanner. Õnneks ei kestnud oblastid kaua, plaan jäi ellu viimata ja seal asub nüüd Endla teater.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles