IRLi ideel on jumet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu turg.
Pärnu turg. Foto: Ardi Truija

IRLi ettepanek viia Pärnu turg Jakobsoni platsile on suurepärane, parim, mis olla võiks. Igas maailma linnas on turu osa väga suur. Mis oleksid koha headuse põhjendused, kui turg asuks Jakobsoni platsil? Platsil ei ole erilist väärtust puhkekohana, turule aga pääseks ühistranspordiga linna igast otsast. Kaupa saaks turule vedada ideaalsetes tingimustes. Alates sillast on sõiduautodele head parkimistingimused, mis Vanal turul on üsna kesised. Senisest suuremat koormust võib ennustada uuele parkimismajale, kindlasti elavneks tegevus Rüütli ja Kuninga tänaval.

Turg oleks väga külastatav turistide seas kui linna iseloomustav objekt, korralik turuhoone ilmestaks vanalinna.

Turukauplejatele saab luua praegusest tunduvalt paremad töötingimused. Praegu on Vanal turul suvel väga kuum, talvel aga külm. Ometi annaks reglementeerida, millega on paslik turul kaubelda. Võib-olla saaks kunagise postimajagi mängu kaasa tõmmata?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles