Aare Raev: Turuteenus vajab uuendamist

, Pärnu linnavalitsuse ettevõtluse arengu peaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Raev.
Aare Raev. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Turumajandus on majandussüsteem, mida iseloomustavad majandusvabadus, konkurents ja hinna kujunemine nõudluse-pakkumise suhte tulemusena. Turumajanduse põhiomadus on, et investeeringute ja toodetud kauba jaotuse üle otsustamine käib turu kaudu. Eestis kehtib ettevõtlusvabadus – nii on riik oma majanduspoliitika välja kujundanud. Igaüks võib ettevõtlusega alustada.

Selgeks tuleb teha seadused, mis mõningates valdkondades annavad tegevuse raamistiku. Edasi sõltub kõik juba tootest või teenusest ja sellele klientide leidmisest.

Otse loomulikult ei õnnestu iga ettevõtmine. Mõnikord tuleb tõdeda, et konkreetse teenuse või toote kohta on kliente vähe. Et ettevõte saaks tagada jätkuvalt kasumliku arengu, tuleb teha investeeringuid ja olla pidevalt valmis uuenema. Seda eelkõige seepärast, et tarbijaskond ja nende harjumused muutuvad. Ettevõtja peamine omadus ja edu tingimus on näha probleeme ja pakkuda sellele lahendus, mille eest kliendid on nõus maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles