Noorte moelooming võlub fantaasia ja lahedate detailidega

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avalöögina sel laupäeval Pärnus uue kunsti muuseumis aset leidvale Noormoe konkursile avati galeriis Avangard rõivanäitus.
Avalöögina sel laupäeval Pärnus uue kunsti muuseumis aset leidvale Noormoe konkursile avati galeriis Avangard rõivanäitus. Foto: Urmas Luik

Pärnus Avangardi galeriis 4. aprillini avatud näitusel “Uus noor mood” saab uurida, kuidas noored moeloojad on oma kleitide ja kostüümide detaile viimistlenud ja kas töödel on õmblused ikka sirged.

Väljapaneku on koostanud Lembe Lemmiksoo, kes 2000. aastast korraldab üleriigilist noorte moekunstnike konkurssi Noormood. Mõte mitmel konkursil osalenud disainerite looming galeriisse tuua tuli sellest, et noored on rõivaste kallal pikalt töötanud, kuid lava-show’s näeb publik iga kollektsiooni vaid mõne minuti.

Näitusesaalis saab esemete materjalidesse ja detailidesse rahulikult süveneda ja fotodelt võrdluseks uurida, mida üks või teine disainer on veel loonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles