Koodipagulase rõõm Supeluse tänaval

Kaupo Meiel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villa Wesseti restoranis serveeritud seakoot ei olnud mingi hiigelpirakas kondiga lihakänts, mida Agnes ja Gabriel teineteisele üle laua ulatada võiksid.
Villa Wesseti restoranis serveeritud seakoot ei olnud mingi hiigelpirakas kondiga lihakänts, mida Agnes ja Gabriel teineteisele üle laua ulatada võiksid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Supeluse tänav võiks ideaalis olla autodele suletud suvine jalutamispaik, mida palistavad arvukad restoranid, üks parem kui teine. Viimaste aastate areng annab alust loota, et ideaalne suvine kõndimis- ja söömistänav tekib, sest Karusselli ja Esplanaadi tänava vahel keeb Supeluse tänaval elu täpselt nii nagu vaja.

Poisi Einest, Pizza Hundist ja Karusselli poest-kohvikust koosnevale Bermuda kolmnurgale – kui lisada Supelsaksad, siis nelinurgale – järgneb kahjuks tükk tühja maad Anton Hansen Tammsaare puiesteeni välja. Itaalia restoranist Si-Si on jäänud samuti tühik, mis loodetavasti kunagi täidetakse, aga jätkuvalt ja aasta läbi toob tänavale elu villa Wesset.

Praegu, kui ilmad veel jahedad, villa Wesseti restoran otseselt tänavale elu ei too, lauad-toolid tuuakse välja suveks, kuid ega siseruumigi maksa peljata, vaade on kõige ilusamas mõttes pärnulik. Kesklinnast asub Wesset paraja jaluskäigu kaugusel, ja jalutuskäik on vajalik, kui ette võtta vähemalt kahekäiguline lõuna, mille põhitegijaks seakoot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles