Kalauurijad ja kalurid startisid koos kevadega

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meritint. Foto on illustreeriv.
Meritint. Foto on illustreeriv. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Esmaspäeva hommikul, kui Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi spetsialistid läksid Pärnu jõest välja tooma ööseks püüdma pandud sellekevadisi esimesi seirevõrke, suundusid rannakalurid nõudma merest tänavust esimest meritindiloomust.

Kui Pärnu jõest püüdsid seirevõrgud märkimisväärselt palju vimba, sekka latikaid ja suure havigi, vastas kutseline kalur Tarmo Luks eile telefonile merelt ja teatas kajakate valju kisa saatel, et tema paadis on esimene tonn sellekevadist meritinti.

“See läheb külma ja kokkuostu,” võttis kalur pikisilmi tindipüügi algust ootavatelt kodustelt kokkajatelt lootuse neil päevil kaluritelt värsket otse paadist osta. Mõistagi pole see hea uudis, sest turul maksab tint vääriskala hinda, kaluripaadist, kus ostetakse kala koju pangetäite kaupa, saab “maiust” odavamalt. Aga selleks on vaja tindiuputust, mis hinnad kalamüügilettidel alla lööks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles