Saxon kannab ette kümne aasta repertuaari

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu puhkpillimängijate selts Saxon kostitab sel laupäeval pärnakaid Nooruse majas tasuta juubelikontserdiga, kandes ette valiku oma viimase kümne aasta repertuaarist.

Ehkki tegutsemisaastaid veerandsada, võiks kollektiiv dirigent Kaido Kivi kinnitust mööda ületuleval aastal poolesajandat sünnipäevagi pidada, sest orkester alustas 1968. aastal. “25 aastat tagasi sai tänu Eestis aset leidnud muutustele moodustatud mittetulundusühing, muidu ei saanuks orkester edasi tegutseda,” selgitas Kivi.

Nõukogude ajal tegutseti Pärnu KEKi puhkpilliorkestrina, praegu toimetab kollektiiv koostöös Kaitseliidu Pärnumaa malevaga, seepärast näeb neid sageli vormirõivais mängimas isamaalistel üritustel ja rongkäikudel. Koosseiski on vahetunud: 1980. aastatest on järel kolm meest ja orkestri algusaegadest puhub pilli Rein Külvet. Samal ajal on Saxon olnud hüppelauaks paljudele noortele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles