Siinmaa peldikut tabas välknäitus

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle Eesti sõitsid peldikunäitusele kokku vanad tegijad, nende hulgas Taave Tuutma, Reiu Tüür, Jaak Visnap ja Kadri Alesmaa, Villu Plink ja paljud teised.
Üle Eesti sõitsid peldikunäitusele kokku vanad tegijad, nende hulgas Taave Tuutma, Reiu Tüür, Jaak Visnap ja Kadri Alesmaa, Villu Plink ja paljud teised. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Kesklinna silla lähedal avalikus Siinmaa tualetis ja selle ümber avati laupäeval kolmeks tunniks välknäitus, lauldi ja peeti kõnesid.

Edela-Eesti kunstikoolkond tähistas sellega 20 aasta möödumist toonase Sütevaka humanitaargümnaasiumi kunstiosakonna korraldatud esimesest peldikunäitusest, mis oli tudengite – kellest nüüdseks on saanud aktiivsed tegutsejad kunstiväljal – esimene avalik esinemine.

Alustuseks luges värsse sitamaja ja Pärnu kunstiplahvatuse teemal Jaak Känd, ühislaulu võttis üles Reiu Tüür, Sorge avas peldikunäituse edasiarendusena kooli vilistlaste genofondi kuuluvaist pildikestest näituse tänavapostil ja Kaarel Kütas astus üles performance’iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles