Liu külas remondivad mehed kalalaevu ja ehitavad paate

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannakülast pärit Ivo Tart on merega sina peale jäänud OÜ Liu Paat juhatajana. Pildil hoiab ta käes rooliratast, mis peagi ühe remonditava aluse roolimajas endale koha leiab.
Rannakülast pärit Ivo Tart on merega sina peale jäänud OÜ Liu Paat juhatajana. Pildil hoiab ta käes rooliratast, mis peagi ühe remonditava aluse roolimajas endale koha leiab. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu lahe lääneranniku väikese, vaid sadakonna elanikuga Liu küla on tuntuks teinud paadiremontijad, kelle tööjärg ulatub sügiseni ja kelle käe alt käivad läbi Pärnu lahe ja Peipsi kalalaevastiku alused ning kus on tehtud vaat et kõik kihnlaste paadid.

“Sõitke alumist teed pidi,” juhatavad kohalikud, kui neilt küsida, kuidas OÜ Liu Paadini jõuda. Eksimise võimalust ei ole, sest kaugelt hakkavad silma transpordialustel kevadporise tee äärde rivistatud roolimajaga kalapaadid ning päevinäinud tootmishooned ja remonditelgid, mille alt kostab töömüra.

Siit, üle Liu ranna, tahtnud Vanapagan teel Virtsust otse Tahkuranna peale minna ühe joodikust mehe hinge järele, aga sügav vesi oli vahel ja vanatühi hakanud endale ranna kivimürakatest teed ehitama. Töö jäi pooleli ja sellest ajast ongi siin kitsuke kumer neem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles