Kanaliha sööme iga aastaga üha rohkem

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanatoodang Talleggi tootmisliinil.
Kanatoodang Talleggi tootmisliinil. Foto: Andres Haabu / Postimees

Mullu sõi Eesti inimene aasta jooksul enam kui 24 kilo kanaliha ja sellega ületasime senise kanaliha tarbimise piiri. Eesti statistikaameti andmeil sõi 2014. aastal iga Eesti elanik keskmiselt 23,4 kilogrammi linnuliha, mullu esmakordselt 24 kilogrammi.

Kõige populaarsem toode on kanafilee, mida eelistatakse vähese rasva- ja kõrge valgusisalduse poolest. Eesti suurima kanalihatootja Talleggi brändijuhi Tiina Lõokese sõnul on ettevõtte toodetest populaarsed valmis lõigatud kanafileeribad, steigid, libliklõigud ja minutipihvid, millest saab kiirelt valmistada mitmesuguseid paneeritud, maitsestatud või täidetud kanaliharoogasid.

Talleggi värske broileriliha müük on samuti kasvanud ja suurenenud on broilerihakkliha tarbimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles