Tankuri kaasa rebinud auto ei teinud õnnetust märkama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankimine. Foto on illustreeriv.
Tankimine. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Üleeile õhtul sõitis auto Vändra vallas Kobra külas Nektari tanklas tankuri pikali ja sealt hakkas lekkima kütust, tankuri lõhkuja sõitis bensiinijaamast minema.

Kella 18.30 ajal väljakutsutud päästjad sulgesid lekke peatamiseks kütusekraani. Reostust ei tekkinud, sest kütus voolas kogumiskasti.

„Klient tankis Volkswagen Touaregi 50 liitrit diislikütust. Lahkudes jäi püstol paaki või haagise taha kinni ja auto sõitis minema, tõmmates tankuri kinnitusest lahti, kuni see vastu kõrvalolevat tankurit vajus,“ kirjeldas bensiinijaama omanik Ülar Abel.

Politsei peatas väidetava tankurilõhkuja kella 19 ajal Rapla-Järvakandi-Kergu maantee 11. kilomeetril.

„Juhi sõnutsi tuli ta Kobra küla tanklast ja õnnetusest midagi ei teadnud. Patrulli teatel oli auto bensiinipaagi kork lahti, ent tankuripüstolit seal näha ei olnud. Seda, kas tegemist oli ikkagi sama sõidukijuhiga, politsei veel selgitab,“ ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Tankla omaniku väitel on uskumatu, et juht ise õnnetust tähele ei pannud, kuni politsei ta kinni pidas. „Kuidas on võimalik, et autojuht tankuri mahasõitmist ei märganud? Isegi tanklas sees oli pauku kuulda,“ imestas Abel.

Purunenud tankurist voolas maha ni tavalist diidlikütust kui erimärgistusega ehk sinist diislikütust. "Kui suur kogus maha valgus, ei osanud Abel öelda. „Me pole seda veel arvestanud, aga arvata on, et mitusada liitrit,“ lausus ta. Reostust mahavoolanud diislikütusest ei tekkinud, sest see voolas kogumiskasti.

Kui suure kahju tankuri lõhkumine tekitas, ei osanud Abel öelda.

Millal katkine tankur korda tehakse? „Aasta lõpus pole remondimehi kusagilt võtta, Eesti Energia lubas meil liiniremondi tõttu nädalaks voolu päevasel ajal ära võtta. Teoreetiliselt peaks tankuri korda saama jaanuari keskel,“ arvas tankla omanik.

Ülejäänud tankurid Abeli väitel viga ei saanud ja tankla jätkab tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles