Maksuamet hoiatab kahtlase tšekiäri eest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet (MTA) andis sotsiaalmeedia vahendusel teada, et tasub vältida inimesi, kes soovivad teiste tšekke soetada.
Maksu- ja tolliamet (MTA) andis sotsiaalmeedia vahendusel teada, et tasub vältida inimesi, kes soovivad teiste tšekke soetada. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliamet (MTA) andis sotsiaalmeedia vahendusel teada, et tasub vältida inimesi, kes soovivad teiste tšekke soetada.

MTA soovitab tšekiärist eemale hoida, sest ilmselt kasutatakse neid maksupettuseks. "Ainuke loogiline seletus, miks keegi tšekke peaks osta tahtma, on nende kasutamine maksudest kõrvalehoidmiseks," selgitab MTA. "Tšekkide ostjat võib aga oodata hoopis suurem maksunõue ja intressikohustus, mis kuidagi rahamuresid ei leevenda."

Delfi foorumis Naistekas ilmus kuulutus, mille avaldaja andis teada, et soovib soetada sularaha eest ostetud toodete tšekke, mille asukoht peaks olema Pärnu või Pärnumaa.

"Sobivad kviitungid on bensiin, diisel, meesteriided, tööriistad, mobiiltelefonid, arvutid, kontoritehnika, kontoritarbed, rehvid, autojupid, tööriided, õli ja võib-olla miskit veel. Hetkel sooviks veebruari- ja märtsikuu omi (2016), kui aga tulevikuski on, siis võime koostööd jätkata. Kindlasti peavad olema just sularaha omad, mitte kaardiga soetatud. Kirjuta ja lepime kokku!" seisis foorumis avaldatud postituses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles