Everi meistrisarja mängud ja Ita lood

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kallid sõbrad! Mis ma nüüd saingi? Oli see 55? Ei, ikka rohkem oli, 75 vist. No pidu tuleb igal juhul. Ootan teid 1. aprilli õhtul Eesti draamateatrisse “Finaali” etendusele. Ootan väga. Teie Ita.”
“Kallid sõbrad! Mis ma nüüd saingi? Oli see 55? Ei, ikka rohkem oli, 75 vist. No pidu tuleb igal juhul. Ootan teid 1. aprilli õhtul Eesti draamateatrisse “Finaali” etendusele. Ootan väga. Teie Ita.” Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Meie armastatuim näitlejanna võiks pealkirjades figureerida iga päev ja mis tahes väljaandes, aga Ita Ever ise ütleb: “Never Ever” ega taha oma nime kirjutatud kujul näha.

Kui kirjutamisest juttu tuleb, kostab Eesti teatri grand old lady, et mida temast veel kirjutada on. Ent iga kord, kui temaga maast ja ilmast juttu ajama hakkad, ilmub justkui muu seas lagedale mõni uus ja huvitav peatükk või lugu. Näiteks seik, kuidas ta “Finaali” proovi ajal hiljuti, selg ees, lavalt alla kukkus. Kuidas siis ei kirjuta!

Ita Ever naerutab publikut kuninglikult, teeb tuule alla vähem õnnestunud lavastustelegi. Ja mitte ainult klassikalises komöödias või puhtalt välja mängitud mustas komöödias, vaid draamaski. Everi puänteerimisoskust paneb tähele meediagi, aga selles suhtes on ennast lihtsaks inimeseks pidav Ever ettevaatlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles