Malehuvi tärkab koolis

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surju kooli malering on tegutsenud 15 aastat.
Surju kooli malering on tegutsenud 15 aastat. Foto: Urmas Luik

Eelkõige naljapäevana tuntud 1. aprilliks on endine ajakirjanik ja malesõber Heino Laiapea esitanud Eesti koolidele üleskutse tähistada sel päeval malemeister Paul Kerese juubeliaastat malemänguga. “Maleta pinginaabriga” sündmusest ootab Eesti Rahva Muuseum fotosid oma pildipanka.

“Tore idee,” arvas üleskutse kohta Surju kooli maleringi juhendaja Raivo Raaliste, kelle maleringi õpilastest on Eesti Rahva Muuseumi pildiaita fotod juba jõudnud. “Eelkõige on sellised üleskutsed vist mõeldud neile koolidele, kus seni malealast püsivat tegevust pole olnud,” oletas Raaliste.

Surju koolis on malet õpetatud ja mängitud juba 15 aastat. Ainuüksi väljaspool kooli toimunud võistlustel käinud õpilaste arv ligineb Raaliste ütlust mööda sajani. “Kohti, kus Surju õpilased on mänginud, tuleb kokku 35, neist Eestis 30,” lisas maleringi juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles