Talupojatarkus aitab laveerida majanduse karide vahel

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra OÜ Sõõrike farmis paneb lüpsja nisakannud käsitsi udarate alla, kuid ülejäänud töö teevad arvutid, mis annavad andmed piima omaduste ja koguse kohta.
Vändra OÜ Sõõrike farmis paneb lüpsja nisakannud käsitsi udarate alla, kuid ülejäänud töö teevad arvutid, mis annavad andmed piima omaduste ja koguse kohta. Foto: Urmas Luik

Täna on rahvakalendris karjalaskepäev, paari nädala pärast künnipäev, kuid maa ei lase veel adraga ligi nagu aasta tagasi, kui aprilli esimeses pooles algasid põllutööd, sest muld sai paar nädalat tavapärasest varem harimisküpseks.

“Ma ei väidaks, et see kevad erineks väga palju teistest, talvine püsilumi sulas juba ammu ja kui midagi on vahepeal juurde sadanud, on see ajutiseks jäänud,” ütleb Audru valla suurimaid teraviljakasvatajaid, OÜ Põhara Agro tegevjuht ja tunnustatud põllumees Jaanus Põldmaa.

Audru kandis on maapind sulanud, põldudel pole suurt vett ja taliviljad on üsna heas seisus, kuid heitlik kevad joonistab põllupidaja laubale murekortse. Põldmaa sõnade kohaselt on oraste järgi loota ilusat talivilja juhul, kui suuremaid külmasid või temperatuuride äärmuslikke kõikumisi enam ei tule. Kuid talirapsile tegid viimased märtsikülmad haiget ja kas taimed sellest välja tulevad, on vara öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles