Kuidas me Kalamajakas latikakarreed tegime

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kala prepareerimisel on igal kokal oma nipid. Nii on oma käekiri ka Kalamajaka peakokal Jaanus Krassil.
Kala prepareerimisel on igal kokal oma nipid. Nii on oma käekiri ka Kalamajaka peakokal Jaanus Krassil. Foto: Ardi Truija

“Me” tähendab seda, et tegi ikka peakokk Jaanus Krass, aga nende ridade kalasõbrast kribijagi sai uhke põlle ette, elus esimest korda midagi tärklises paneerida ja hapukurgist mahla teha. Oli natuke asine, mitte ainult jutulinnu tunne.

Karree all mõistetakse tarku raamatuid uskudes neljakandilist praetükki, harilikult sea- või lambaliha koos selgroo- ja ribitükiga. Meid aga ootas karreeteol jäätükkide kaisus kena kahekilone vist Peipus see’st pärit latikapoiss.

“Sobitasin restoranide nädalasse sellise kala, mis oleks kohalik ja hinnalt vastuvõetav, aga mitte Eesti kolme ostetuma kala forelli, lõhe ja räime seast,” rääkis Kalamajaka peakokk Jaanus Krass. “Karree-efekti ja lisandeid nuputasin roa visuaalse väljanägemise nimel.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles