Pärnusse uus linnaturg: kes poolt, kes vastu (3)

Teet Roosaar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana turu omaniku kavatsus turul Rimi kauplus avada tekitab pärnakates umbusku ja linn võib Vana turu asemele uue turuhoone ehitada.
Vana turu omaniku kavatsus turul Rimi kauplus avada tekitab pärnakates umbusku ja linn võib Vana turu asemele uue turuhoone ehitada. Foto: Urmas Luik

Rahvaesindajate seas kogub populaarsust mõte ehitada Pärnusse uus turuhoone, kus hakkaks turgu pidama linnale kuuluv ettevõte, linnapea Romek Kosenkranius on aga maksumaksja raha eest eraettevõtetega konkureerimise vastu.

Võimulolijatele mõjus külma dušina, kuidas Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) jõuliselt Vana turu hoones Rimi kaupluse avamise vastu võitlema hakkas ja paari nädalaga väikeettevõtjate ja turu kaitseks üle 1700 allkirja kogus.

19. veebruari Pärnu Postimehes pakkus EKRE Pärnumaa ringkonna esimees Helle Kullerkupp välja, et linnavalitsus võiks Jakobsoni parki või jõe äärde uue turu rajada. “Tehke midagi linnakodanike ja kohalike kaupmeeste heaks vaatamata sellele, et see turg teid üldse ei puuduta ja et eramaa ja -firma omanik võib oma kinnisvaraga teha, mida tahab,” soovitas Kullerkupp linnavalitsusele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles