Eesti parim restoraniteenindaja tuleb Pärnust

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parima restoraniteenindaja kutsemeistrivõistluste võitnud Erik Tammeleht.
Eesti parima restoraniteenindaja kutsemeistrivõistluste võitnud Erik Tammeleht. Foto: kutseharidus.ee

Neljapäeval ja reedel toimunud Eesti parima restoraniteenindaja kutsemeistrivõistlustel võttis kaasvõistlejate ees ülekaaluka võidu Erik Tammeleht Pärnumaa kutsehariduskeskusest.

Esmakordselt kahel järjestikusel aastal Eesti parimaks restoraniteenindajaks ja nooreks meistriks nimetatud Erik Tammeleht napsas maksimumpunktid kaheteistkümnes hindamiskategoorias.

„Pinge oli suur, sest teadsin, et minult kui eelmise aasta võitjalt oodati palju. Mul on hea meel, et suutsin pinget hoida ja parimat taset näidata.“

Kolmteist võistlejat kaheksast Eesti kutseõppeasutusest näitasid esimesel päeval oma oskusi table boxing’us (laua linutamine), salvrätikute voltimises, puuviljade lõikamises ja flambeerimises, piduliku lõunasöögilaua katmises, piduliku lõunasöögi teenindamise ettevalmistamises ja lõunasöögi teenindamises.

Teisel võistluspäeval võeti mõõtu kokteilide valmistamises, püstijalavastuvõtu ettevalmistamises ja püstijalavastuvõtu teenindamises. Võistlejaid hinnati kokku viieteistkümnes kategoorias.

Tammeleht sõidab Eestit esindama aasta lõpus Göteborgis toimuvatele rahvusvahelistele Euroopa kutsemeistrivõistlustele EuroSkills 2016. Ettevalmistused nendeks võistlusteks juba käivad.

Kui Eesti osaleb 2017. aastal Abu Dhabis toimuvatel maailmameistrivõistlustel WorldSkills 2017, on Erik Tammelehel võimalus Eesti tiimi liikmena ka seal oma head taset näidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles