Kiiruskaamerad pildistasid esimese nädalaga 200 kihutajat

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnumaale paigaldatud kiiruskaamerad fikseerisid esimese töönädalaga ligi 200 rikkumist, mille kohta politsei- ja piirivalveameti liiklusmenetlustalitus saatis välja trahviteate.

Valdav osa kiiruseületamistest oli kolm kuni kuus kilomeetrit tunnis üle lubatu, mis tähendab, et 90kilomeetrise piirkiirusega alas sõideti 97-100 kilomeetrit tunnis, teatas politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Tuuli Annama.

Kiiruseületamise eest tehtava hoiatustrahvi suurus saadakse lubatud kiirust ületanud kilomeetrite arvu korrutamisel 50ga.

Kui kiirust ületatakse üks kilomeeter tunnis, on hoiatustrahv 50 krooni. Kui kiiruse ületamine on kolm kilomeetrit tunnis, on trahvisumma 150 krooni. Hoiatustrahvi maksimummäär on eraisikule 3000 krooni.

„Politseile kaamerate lisandumine olulist muutust ei toonud, sest infosüsteemi luues oli sellega arvestatud,“ märkis Annama. „Kindlasti on aga tegemist muutusega juhtidele.“

Annama sõnade kohaselt pole lubatud kiirusel sõites põhjust kaamerat karta.

„Kaamerasalvestisele jäänud kiiruseületajatel soovitame olla aga hoolsad, mitte loota sellele, et trahviteade sõiduki omanikku üles ei leia,“ ütles Annama. „Kui omanik või vastutav kasutaja hoiatustrahvi ära ei maksa ning see sundtäitmisele saadetakse, lisandub teates märgitud summale kohtutäituri tasu, mis suuremal osal juhtudest on trahvist endast kordades suurem.“

Kiiruskaamerad mõõdavad Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel sõidukite kiirust alates eelmisest kolmapäevast.

Kaamerad paiknevad kilomeetritel 92-142 Pallika küla ja Reiu küla vahelisel lõigul.

Kiiruspiirang kõigi Pärnumaale paigaldatud kiiruskaamerate tööpiirkonnas on 90 kilomeetrit tunnis.

Alates 10. maist, kui automaatse liiklusjärelevalve süsteem rakendus Tallinna-Tartu maanteel, on politsei saatnud üle 31 700 trahviteate.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles