Juhtkiri: Erakoolid ärevuses

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eile viis avalikkuse emotsioonid lakke 69 kultuuritegelase kiri valitsusele, riigikogule ning haridus- ja teadusministeeriumile, millele minister Jürgen Ligi andis välkkiire vastuse, justkui oleks selle sisuga tutvunud juba enne, kui post läkituse üldse ministeeriumisse tõi.

Kultuuritegelased kardavad, et erakoolide rahastamise muutmine mõjub erakoolidele hävitavalt. Täpsemalt palutakse peatada erakooliseaduse 22. paragrahvi 2. lõike kiirustades muutmine, millega kaoks kohustus maksta erakoolidele tegevustoetust.

Ligi vastus Postimehes pealkirjaga “Põhiline on ütlemata jäetud” ei vasta samuti maksumaksja põhilistele küsimustele. Näiteks, kui suured on erakoolide privileegid Eestis, et selliseid pole üheski teises tsiviliseeritud riigis? Ainus konkreetsem arv, mida minister mainib, on 1,6 korda suurem riiklik toetus lapse kohta kui tavakoolis. Minister manipuleerib veel “õigluse” mõistega, et riik ei saa anda rohkem, kui on õiglane. Küsigem: kui palju on õiglane?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles