Töömess vahendab Pärnu kontserdimajas ametikohti

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa korraldab täna Pärnu Kontserdimajas järjekordse töömessi, tuues ametikohti pakkuma üle 40 tööandja.
Töötukassa korraldab täna Pärnu Kontserdimajas järjekordse töömessi, tuues ametikohti pakkuma üle 40 tööandja. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Töötukassa korraldab täna Pärnu kontserdimajas järjekordse töömessi, tuues ametikohti pakkuma üle 40 tööandja.

Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Metsa sõnutsi osaleb sel aastal juba kolmandat korda toimuval Pärnu töömessil veel rohkem ettevõtteid ja organisatsioone kui varem. 

„Üles astub 41 tööandjat, kelle seas on nii teenindus-, toitlustus- kui tootmisettevõtteid. Pakutakse väga erinevaid töökohti, nii püsivaid kui hooajalisi töid,“ rääkis Mets.

„Sel aastal pöörame varasemast enam tähelepanu vähenenud töövõimega inimestele, neile annavad nõu ja jagavad kogemusi näiteks Pärnu erivajadustega inimeste rehabilitatsioonikeskus, Pärnumaa puuetega inimeste koda, Astangu kutserehabilitatsiooni keskus,“ nimetas Mets.

Töömessiga samal ajal toimub kontserdimajas ärilõuna töötukassa koostööleppe partneritele. Järgmistel aastatel suureneb töötukassa roll töötuse ennetamisel ja avarduvad väljavaated toetada nii tööandjaid kui töötajaid oskuste arendamisel.

Töötukassa juhatuse liikme Reelika Leetmaa selgituse järgi arutatakse  ettevõtetega töötust ennetavaid meetmeid, toetamaks tööandjaid ja töötajaid muutustega kohanemisel. 

„Oskustööjõu puudus on aastaid olnud Eesti ettevõtjate hinnangul  kõige enam äritegevust takistav asjaolu. Töötukassa kavandatavad meetmed, mida täna arutame, annavad võimaluse jagada tööandjaga kulutusi, mida tal tuleb teha kvalifitseeritud töötjate värbamisel ja töötajate täiendus- või ümberõppel," ütles Leetmaa.

Ärilõunal teevad ettekande Eesti Panga president Ardo Hansson, kes räägib Eesti majanduse ja tööturu arengusuundadest, ja Eesti tööandjate keskliidu juhataja Toomas Tamsar, kes tutvustab tööandjate prioriteete ja tegevust tööjõupoliitika kujundamisel. Seda olukorras, kus tööjõupuudusest on saanud põhitakistus, et tõuseks Eesti konkurentsivõime ja kasvaks elanike heaolu.

Ärilõuna toimub aprillis kogu Euroopas tähistatava tööandjate päeva raames, mille eesmärk on tihendada tööturuasutuste sidemeid tööandjatega ja mõista paremini nende ootusi.

Praeguse seisuga on töötukassal Pärnumaal vahendada 355 töökohta. Kõigi nende kohta leiab infot messistendidelt. Lisanduvad pakkumised mujalt Euroopast. Messile tuleb kaks tööandjat Soomest, samuti on kohal Eesti, Soome, Läti ja Itaalia EURESi nõustajad oma riigi tööpakkumistega.

​Kontserdimaja kahes saalis kuuleb messi ajal ettekandeid päevateemadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles