Kokkamine õpetlike remarkide saatel

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ammende peakokk Mihkel Heinmets vormib Põhjamere forellist vorstikese, mille paneb tsirkulaatorisse küpsema.
Ammende peakokk Mihkel Heinmets vormib Põhjamere forellist vorstikese, mille paneb tsirkulaatorisse küpsema. Foto: Urmas Luik

Ammende peakokk Mihkel Heinmets oli kolm–neli aastat Baltikumi suuremates linnades Diners in the Sky peakokk. Restoranides, kus sööjad koos toidu ja kokaga kraana otsas taevasse tõstetakse. Heinmets õppis seal palju, nägi kokanduse tõelist taevast ja staare.

“Kord Vilniuses olid retseptis kukeseened, aga leedukad ei suutnud neid muretseda. Helistasin kohe-kohe Stockholmist startivale šefile, et kukekaid pole, peab millegagi asendama. Mees vihastas hirmsasti ja ütles, et kui kukeseeni pole, tema ei tule,” meenutab Heinmets. “Ta lennukile minekuni oli kaks, toidu taevas serveerimiseni 12 tundi. Kukkusin kõikvõimalikele tuttavatele helistama ja sain seened lõpuks Põhja-Rootsist. DHL tõi eralennukiga 8000 euro eest 20 kilo.”

Niisugune kõrgema pilotaaži lugu siis, selgitamaks, mis tippköökides võib aeg-ajalt juhtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles