Ammende peakokk Mihkel Heinmets oli kolm–neli aastat Baltikumi suuremates linnades Diners in the Sky peakokk. Restoranides, kus sööjad koos toidu ja kokaga kraana otsas taevasse tõstetakse. Heinmets õppis seal palju, nägi kokanduse tõelist taevast ja staare.
Tellijale
Kokkamine õpetlike remarkide saatel
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kord Vilniuses olid retseptis kukeseened, aga leedukad ei suutnud neid muretseda. Helistasin kohe-kohe Stockholmist startivale šefile, et kukekaid pole, peab millegagi asendama. Mees vihastas hirmsasti ja ütles, et kui kukeseeni pole, tema ei tule,” meenutab Heinmets. “Ta lennukile minekuni oli kaks, toidu taevas serveerimiseni 12 tundi. Kukkusin kõikvõimalikele tuttavatele helistama ja sain seened lõpuks Põhja-Rootsist. DHL tõi eralennukiga 8000 euro eest 20 kilo.”