Pasteldes Moskva olümpiale

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Velli Kanguril saab sel aastal Kajakas tantsitud 50 aastat ja tema abikaasal Jaagul 47. Velli liitus ansambliga 19- ja Jaak 24aastaselt. Kolme aasta pärast võiksid nad tähistada kuldpulmi. Nende vanus arvutage ise.

Õigupoolest abiellumisest Jaagu rahvatantsuhobi alguse saigi, kuna Velli, kes tantsuga oli sinasõbraks saanud juba Tõstamaa vallas Pootsis algkoolis, vedas vastse abielumehe trenni kaasa. Jaagulegi hakkas see ajaviide meeldima ja nüüdseks on paar tantsinud poolsada aastat. Nagu Velli ütleb, ei ole ükski Eesti rahvatants neile veel ea tõttu takistuseks saanud ja väga aeglasi tantse pole nad tantsida tahtnudki.

“Minu meelest ikka see tantsulust, kohusetunne, sõbrannad, ühesõnaga: seltsielu. Ansambliga sai väga palju ringi sõita sel ajalgi, kui Liidu piiridest muidu välja ei pääsenud,” loetleb Velli põhjusi, miks nad Kajakasse on jäänud. “1967. aastal käisime Soomes, 1972. aastal sõitsime kolme nädalaga kogu Tšehhoslovakkia läbi, Moskvas sai väga palju esinetud, sealhulgas kongresside palees. Töökoht säilis, palk oli alles ja sõidud maksti meil kinni. Nüüd enam kindlasti nii suuri esinemisi ei ole,” tuletab ta meelde erilisemaid esinemisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles