Jahisadamas valmivad puutüvedest haabjad

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüvesid vaatavad üle Aivar Ruukel (vasakult kolmas), Raiko Lehtsalu Pärnu jahtklubist ja Sven Leit-Teetlaus mittetulundusühingust Pärnu Merenduskeskus koos huvilistega.
Tüvesid vaatavad üle Aivar Ruukel (vasakult kolmas), Raiko Lehtsalu Pärnu jahtklubist ja Sven Leit-Teetlaus mittetulundusühingust Pärnu Merenduskeskus koos huvilistega. Foto: Mailiis Ollino

Pühapäevast saavad mereajaloo huvilised pärnakad käed külge panna ühepuupaadi tahumisel, jaanipäevaks peaks valmima viis haabjat.

Libatse kandist toodud viis suurt haavatüve ootavad Pärnu jahtklubi juures paaditegijaid, kes neist paari kuu jooksul Soomaal veel tänapäevalgi kasutatavad veesõidukid uuristaks.

Ettevõtmise korraldaja Sven Leit-Teetlausi sõnul on juba teada, kes kahe tüve kallal nokitsema hakkavad. Ülejäänud kolme ajaloolist veesõiduriista oodatakse tahuma kas seltskondi või huvilisi, kes kohapeal nii-öelda paatkondadesse korraldatakse. Enne tööga pihta hakkamist on loeng traditsioonilistest veesõidukitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles