Festivalil võidutsesid isa sokid ja ookeani kutse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru kooli 3. klassi näitetrupp valiti lavastusega “Isa sokid” oma kategoorias Pärnumaa parimaks ning sõidab aprilli lõpus maakonda esindama algklasside riigifestivalile.
Audru kooli 3. klassi näitetrupp valiti lavastusega “Isa sokid” oma kategoorias Pärnumaa parimaks ning sõidab aprilli lõpus maakonda esindama algklasside riigifestivalile. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa kooliteatrid tulid teisel aprillipäeval kokku, et õppida üksteiselt ja selgitada välja tänavused parimad trupid. Pärnumaalt sõidavad riigifestivalile Audru kooli 3. klassi, Jõõpre kooli ja Pärnu kunstide maja noored näitlejad.

Eesti harrastusteatrite liit, mis on olnud üks meie teatri- ja draamaõppe aktiivseid eestvedajaid nii koolides kui harrastusteatrite hulgas, on 1980. aastast ellu kutsunud Eesti kooliteatrite festivali. Nõnda toimuvadki märtsis-aprillis kõigis maakondades ja suuremates linnades juba 36. korda eelvoorud, kus valitakse iga vanuseastme parimatest parimad lavastused ja trupid, kes lähetatakse kooliteatrite riigifestivalile.

Samuti tunnustatakse õnnestunud osatäitmiste eest näitlejaid, pärjatakse silmapaistvamaid ja huvitavamaid loomingulisi teostusi eriauhindadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles