Ministeerium selgitab ja õiendab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Postimehe juhtkirjas (PP 05.04) on sõnatud: “/…/ on absurd, et ministeerium keeldub täitmast [riigi]kohtuotsust.” Hea juhtkirja kirjutaja on ajanud segi kaks teemat. Käesolev arutelu ei puuduta raha, mille riigikohus kohalike omavalitsuste kasuks välja mõistis. Ministeerium ei keeldu ega saagi keelduda täitmast riigikohtu otsust!

Seaduseelnõu ja arutelu puudutab hoopis teist küsimust – omavalitsustele erakoolide taristukulude toetuse taas vabatahtlikuks tegemist. Debatt käib selle üle, kuidas kaotada jätkuv vastuolu põhiseadusega ning milline erakoolide riikliku toetamise mudel on tulevikus mõistlik ja jõukohane.

Ministeerium on alati rõhutanud, et erakoolid on osa Eesti koolivõrgust ja neil on oluline roll. Seetõttu saavad erakoolid praegu ja tulevikus omavalitsuste ja tavakoolidega võrdselt hariduskulude toetust. Samas ei pea me mõistlikuks, et riik hakkaks automaatselt toetama erakoolide taristu laienemist, kui omavalitsused ja tavakoolid keskvalitsuselt selleks toetust ei saa. Säärase ettepaneku on aga partnerid erakoolidest teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles