Kaupo Meiel: Teateid turult

Kaupo Meiel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Homsest on Pärnu Vana turu hoone remondiks suletud ja kõik müüjad, kes vähegi saavad, kolivad oma lettide ja kaubaga avaturule. Kuidas remonditööd ja turumüük käsikäes hakkama saavad, selgub õige pea, aga ega kirgede vaibumist ole ette näha.

Turusituatsioon kui selline pole Pärnus ometi päris lootusetu, sest loodus tühja kohta ei salli. Neljapäeval alustas Martensi platsil Pärnu Keskuse ees tegutsemist Pärnumaa toiduvõrgustiku OTT ehk otse tootjalt tarbijale turg. Esimesed vastukajad nii müüjailt kui ostjailt on positiivsed ja nii võib uuele, kuigi ainult ühel päeval nädalas tegutsevale turule edu soovida.

Vana turu saagal ei tundu valjemate protestihäälte kohaselt võitjaid olevat, sest “paha ketipood” hävitab kõik väärtusliku. Ometi näitab OTTi uus tulemine, et isegi kui olukord tundub lootusetu, võrsuvad sellelt pinnalt uued ideed, lahendused ja kokkulepped.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles